Biografi
Ingrid Økland (f. 1984) kommer fra Stavanger og bor nå i Oslo med sin familie. Hun har en sønn som ble født i 2013.
Hun arbeider som frilanser på barokkfiolin og moderne fiolin, og viola d’amore.


Utdannelse:

2003-07: Bachelorgrad i utøving fra Norges Musikkhøgskole, med ett års utveksling til Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

2007-09: Mastergrad i utøving ved Universitetet i Stavanger, med utveksling i ett semester til Universität Mozarteum, Salzburg.


Ved siden av sine studier i moderne fiolin har hun også studert barokkfiolin. Hennes lærer siden 2005 har vært Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, og med et reise- og etterutdanningsstipend fra FFUK har hun kunnet fortsette å ta timer i barokkfiolin fram til 2013.
Hun har deltatt på mesterklasser med Lucy van Dael, Richard Gwilt og Judy Tarling.


Ingrid er aktiv i tidligmusikkmiljøet i Oslo og spiller fast i Norsk Barokkorkester og Barokkanerne. Hun har vært med på å starte ensemblene TidligFolk og Christian IV Consort, som begge har hatt konserter og turneer rundt i Norge. Christian IV Consort startet i 2015 en egen konsertserie i kirker i og rundt Oslo.


Hun spiller jevnlig med ensemblene Holberg Barokk og Stavanger Barokk, og har gjentatte oppdrag med Barokksolistene, Norwegian Cornett & Sackbutts, Trondheim Barokk og Nivalis Barokk.

Hun spiller også det sjeldne instrumentet viola d'amore, og i 2015 har hun hatt flere solistopptredener, blant annet under Johannespasjonen i Nidarosdomen før påske.


Hun har  medvirket på CD-innspillinger med Norwegian Cornett & Sackbutts, Barokkanerne, Norsk Barokkorkester og Oslofjord Kammerfilharmoni. 

På moderne fiolin jobber hun først og fremst som orkesterfrilanser, hovedsakelig i Operaorkesteret, men også i symfoniorkestrene i Stavanger og Kristiansand. Hun medvirker i ensembler bestående av frilansere, som OscarsborgOperaen, Opera Nordfjord og Oslofjord Kammerfilharmoni.


Ved siden av den utøvende virksomheten underviser hun på Oslo Private Musikkskole, i tillegg til noen privatelever.